måndag 23 juni 2008

Årets midsommar över

Och man är tillbaka i vardagen igen... Har vart en riktigt nice midsommar i år. Per kom och hämtade mig vid jobbet i torsdags så åkte vi från Stockholm vid ett-tiden och var framme uppe i Mora/Gesunda vid fem-tiden så vi åt middag inne i stan (Mora) på nån kinarestaurang som vi brukar äta på när vi är i där.

Åkte tillbaka till vandrarhemmet och Per började förbereda sig inför fredagens tävling och gjorde upp om lagning och sånna där praktiska grejer.. Övningskörde där oxå, kom upp i 90km/h, var en rätt härlig känsla faktiskt!! La oss tidigt och klockan ringde lika tidigt den.. Typ sju.. Snark!! Men det var bara upp o hoppa o försöka se glad ut.. Starten gick nio och jag fick skjuts med några andra tjejer som oxå skulle langa till Skeerbacken i Orsa och stod där när de passerade två gånger och sen åkte vi till ett annat berg, Gesundabacken, som de skulle uppför innan mål, sen drog vi till målet fort som fan o hann precis se när Per rullade över mållinjen.



Sen var det bara att snabbduscha, snabbhandla på Willys och sen gasa till Rättvik där det var dags för lite midsommarfirande.. Har blivit en tradition nästan, har nog vart där de senaste sex åren tror jag.. Riktigt nice med midsommarfirande ute på landet med sill o potatis o lax o köttbullar, grillat o så lite nubbe på det oxå.. Riktigt svenskt midsommarväder var det oxå. Inom loppet av en och en halvtimme hann det både regna och hagla och lite solsken däremellan..! Som tur var slutade det regna lagom tills vi skulle tända grillen, och är man tjej kan kan stå vid sidan av och bara titta på med ett glas vin lite sådär avslappnat i handen.. ;)



Blev en lugn kväll för oss och vi höll oss i stugan, inget Rättviksparken för vår del i år, men det tog vi igen istället på lördagen. Dagen började rätt soft, sov väl till tie nånting, sen åkte vi ner på byn och tog en fika, kollade alla raggarbilar som dundrade förbi. Sen begav vi oss iväg till Sollerön igen där Per skulle köra tempot, där han tyvärr blev varvad efter 16 varv av 20. Så vi åkte tillbaka till Rättvik där jag fick köra från Rättvik upp till deras stuga..


Åt lite middag och åkte sen till Jockes tjej Sofia och förfestade lite innan vi skulle åka till nåt nytt ställe som hade öppnat. Där var det bra med drag, massa folk men inte sådär toktrångt som det kan vara när man går ut här inne i stan. Blev några cider där och jag och Sofia tog varsin tequila, citronskiva fick vi be om och salt fanns inte..! Jaja gick ner ändå. Avslutade med lite gitarrsolo mitt på dansgolvet oxå till Europes Final Countdown... ;)

Nu har vi besök av Mats och Karin från Linköping och vi har suttit och kollat på film och ätit MASSA mat o godis o chips.. Lagom mätt nu.. ;) Har kollat Simpsons the movie och Black Water, otäck film om två tjejer som är ute i ödemarken och fastnar i nåt träd med massa krokodiler simmandes runt omkring.. Har blundat mest hela tiden.. ;) Men nu är den slut som tur är..!

Inga kommentarer: