onsdag 21 mars 2012

Heldag i Puerto de Mogan

Igår bokade vi ju en trip till Puerto de Mogan och en resa i en "Yellow Submarine" så vi var lite spända imorse på vad dagen skulle bjuda på. Enligt de här på hotellet skulle vi båtturen ta typ 45 minuter och sen skulle det bara bli en kort vandring genom byn så vi trodde vi skulle va hemma kanske vid 3-tiden och hade planer på att gå ner till havet och ta en lunch vid en av alla restauranger som finns där, men ack så fel de hade.
Vi blev upphämtade vid elvatiden imorse och resan dit tog nästan 1,5 timme då vi skulle åka igenom hela Playa del Ingles, hela Maspalomas och massa andra småbyar för att hämta upp folk. Väl framme vid halv ett fick vi veta att vi inte skulle åka hem förrän vid 4. Båtturen skulle inte vara förrän vid två så vi gick och tog en mysig lunch först. Vi hittade en fin plats vid hamnen med fin utsikt och åt nån club sandwich liknande och per tog en hamburgare. Det satt riktigt fint det!
Sen var det dags att bege sig till ubåten och klev ner. Det var en riktig ubåt det där och i högtalarna spelades musik som förde tankarna till nån ubåtsfilm från andra världskriget, de spelade även det de karaktäristiska pipljudet man hör ibland. Rätt coolt. Vi åkte ut ur hamnen och började dyka ner. Vi var nere på 25m som max. Väl nere såg man inte så jättemycket då det var så grumligt men nåt båtvrak såg vi och lite småfisk. Sen bar det av upp till ytan igen och tillbaka in i hamnen. Jättespännande var det väl inte men kul att ha åkt ubåt :)
När vi var klara där hade vi en dryg timme till på oss så vi gick tillbaka in till byn och tog en glass. Blev en riktigt stor sak för både mig och Per. Jag tog en med jordgubbsglass, jordgubbar och en jäkla massa grädde, man var ju inte hungrig när man gick därifrån direkt.
Bussturen hem gick mycket fortare, tog bara 50min vilket var rätt skönt. Blev nästan lite halvt åksjuk på de där krokvägarna, Oskar den lilla rackaren verkade inte bry sig om det då han somnade både på ditresan och på hemresan.

Imorgon blir det slappa och sola igen och börja packa ihop. Fredag blir det packa, pressa i solen och shoppa om jag fått pengar då vill säga. Lönen får jag på måndag men några kronor från fsk borde jag ha fått. Har hittat lite roliga t-shirtar jag nog ska köpa. På lördag är det utcheckning vid tolv så förhoppningsvis e man färdigpackad så kan man sola till 11:30 och sen snabbduscha och så e man klar för avfärd sen haha! Ja vi får väl se hur det blir med den saken ;)

Inga kommentarer: