söndag 25 december 2011

Juldagen

Idag har det vart en riktig slappardag. Kan behövas med tanke på gårdagen ;) förmiddagen ägnades mest till att städa och tillaga maten, det som gick att förbereda i förväg och strax innan tre plingade det på dörren, då kom hela tjocka släkten tänkte jag skriva men inte riktigt kanske.. Men i vart fall våra föräldrar och Delance. Vi började med lite glögg till traditionella Kalle Anka samtidigt som man skulle ha koll på Oskar och Delance som sprang omkring. När det var klart var det dags för julbord. Vårt matbord var fullt av diverse julmat, skinka, ägg, sill, Jansson, lax och köttbullar bl.a. Man var ju verkligen inte hungrig sen..
Sen börjades det pratas om julklappar men först ska det ju diskas innan det blev några julklappar men till slut så.. :) Oskar fick den stora äran att öppna årets första julklapp (med lite hjälp från mamma såklart) det var en gåvagn från mormor och morfar som snabbt blev en stor favorit. Jag vet inte hur många vändor han sprang här fram och tillbaka i hallen. Och eftersom han inte kan svänga ännu får man ju springa fram och lotsa honom på rätt spår igen när det börjar svänga ur kurs så att säga ;) Gåvagn

Fick massa fina julklappar bl.a. nya kastruller som verkligen behövdes och lite annat smått och gott :) Oskar fick även han massa fint, mycket fina kläder och böcker och en bil som oxå blev en snabb favorit så idag har hans uppmärksamhet delats mellan gåvagnen, leksaksbilen och sopborsten..! Sov till nio idag och sen har vi inte gjort nånting.. Ätit massa kakor och julmat som blev kvar sen igår. Nu sitter jag bara här och slappar framför teven med ett glas vin. Oskar har somnat och Per är hos sina föräldrar och skulle hjälpa dom med teven. 

Inga kommentarer: