söndag 27 juli 2008

Dags igen...

Jaha så har dom här två veckorna gått och det är dags för jobb imorgon igen.. Känns som att skrivbordet kommer vara överfullt och 150 mail med grejer som ska fixas.. Eller så är det helt tomt, nästan som ett litet lotteri.. ;)

Den här veckan har både bestått av cykling och andra mer Eva-vänliga saker. ;) I tisdags tog vi oss en båttrip till Tallin, var riktigt nice! Det var fint väder hela tiden så det passade bra när vi åkte iväg i tisdags eftermiddag, kunde man sitta o lapa sol på däck. Onsdagen bestod till största delen av att gå omkring inne i Tallin. Det enda som egentligen var värt att se var gamla stan. Där var jättemysigt att gå i små gränder på kullerstensgator, tillsammans med alla andra turister, och kolla på en del av de kyrkor som staden var fullsmockad med. Var faktiskt inne i tre av dem, lyckades övertala Per som annars inte brukar vara mycket för att kolla på kyrkor, men var det Eva-dagar så var det, bara att hänga på! =)
Här med den otroligt vackra (hrm!) Frihamnen vid Gärdet i bakgrunden

Per framför en av de kyrkor vi gick in t. Tror det var typ deras "domkyrka", Saint Virgin Mary Church eller nåt liknande...



Kom hem i torsdags förmiddag och då var man inte pigg.. Inte för att vi gick o la oss så sent men det är ju inte så bekväma sängar och man vaknade lite titt som tätt av motorljud o på väg dit gungade båten för det var lite småvågit där ute på havet. Slappade bara när vi kom hem o sen var vi ute o gick en sväng här hemma. Rätt soft!!

I fredags drog vi till Laxå, tävling! Vad annars.. ;) Dock på landsväg den här gången.. Ett kort lopp på fredagen, bara 1,5km så det gick fort, men sen ska det värmas upp o varvas ner o snacka med folk o hitan o ditan så det tog sin lilla tid ändå.. Kom till vandrarhemmet efter ett tag som låg jättemysigt till. Precis vid en lite sjö med en sandstrand rätt nära tävlingsområdet, men man var tvungen att åka dit.
Inför lördagens tävling på 18mil i 30graders solsken behövde Per naturligtvis langnintg och då helst med bil så han flörtade in sig hos Valhall-cyklisterna vilket innebar att jag skulle hänga på i följebilen som mekaniker.. HAHAHAHA! Jojo, visst det kan jag väl va, inte för att jag kan meka menmen.. Ja, som sagt jag hängde på där och det var en jävla massa komradios o "kom" och "uppfattat" hit och dit att hålla reda på.. Eller, så många var det inte, bara två, men ändå. Men när man hade åkt ett tag o börjat få lite kläm på det där så var det rätt kul. Man kände sig nästan som man åkte med i Tour de France när man hängde ut genom rutan i bak och langade sportdryck och vatten.. ;) Ingen mekning från bilen dock, lika bra det kanske.. ;)
När tävlingen var klar och vi kom tillbaka till vandrarhemmet som kryllade av mygg flugor o andra små otäcka flygfän som befinner sig ute i naturen tog vi oss ett dopp i sjön. Det var sååå skönt. Precis lagom temperatur så det var riktigt behagligt att hoppa.
Idag var det tävling igen, tempo på 40km, såg dom bara när dom stack iväg och när dom kom tillbaka igen, men solen sken o det var 30 grader så jag satt rätt bra där i solen. Bränner fint i ansiktet nu.. ;) Vill nån läsa mer om tävlingen har Per skrivit om det här
Kom iväg strax efter tre, och när vi åkte igenom Örebro kom det världens åskoväder o regnet vräkte ner o man såg inte många meter. Det var flera bilar som stannade vid vägkanten, men vi rullade sakta fram i 50-60 där på motorvägen.
Kom inte hem allt för sent, strax efter sju-tiden o sen har vi inte gjort nånting.. Ska väl gå o lägga mig nu o ladda inför morgondagen.. Suck! Två veckor är alldeles för lite.. Men nu blir det att leva på gröt o nudlar så hoppas jag att man får ihop pengar till en resa senare i höst.. =)

Inga kommentarer: