onsdag 10 juli 2013

Semester

Ja nu var det ju ett tag sen jag skrev, sist var ju i mars när Oskar hade sina vattkoppor så det kanske börjar bli dags att återuppta den här bloggen.

Kortfattat sen sist är väl att Oskar har kommit igång med pratet så nu härmar han allt man säger, man får verkligen passa sig nu när man öppnar munnen. Han e som en riktig papegoja. Det bästa som finns nu är traktorer och motorcykel. Och åker man motorcykel måste man ha hjälm på sig, det har han koll på! Så fort han ser en cyklist eller motorcykel pekar han och ropar "hjälm på sig". Han har koll den här mannen!!

Ja nu är man inne på första semesterveckan. Vi började med att åka upp till Rättvik där Per skulle tävla på söndagen så vi åkte en dag tidigare för att slippa stressa på lördagen. Då tog vi det bara lugnt, var inne en sväng i Rättvik och gick ut på långbryggan och solade lite längst ut. Vi hann även med en snabbvisit ute på Gulleråsen där vi firat midsommar ett antal gånger tidigare.
I söndags tävlade Per och han hamnade på en andra plats i sin klass så det var riktigt roligt!
När vi var klara där åkte vi till Falun för att hälsa på Jocke och Jessica och deras dotter som bara var fem dagar gammal. En riktigt söt liten tjej! :) Efter det roadtrippade vi ner till Linköping för att hälsa på Mats och Karin och såklart Tyra och Molly. Det var riktigt kul att se dom igen och trots att vi kom ner så sent (vid elva på kvällen) så stod Tyra ute på garageuppfarten och väntade på oss, och hon och Oskar började leka ihop på en gång, riktigt kul att se att de tyckte det var så kul att leka ihop trots att det var typ ett år sedan de sågs sist. Gick och la oss ganska direkt efter att vi kommit och sen fick vi sovmorgon till 10 nånting. Då blev det frukost och sen blev det en tur till Söderköping. Det var typ mitt enda önskemål den här semestern, åka till Söderköping och äta glass på Smultronstället haha och det fick jag nu! :) Men innan vi fick belöna oss med dom stora glassarna blev det en tripp upp på Ramunderberget där vi spanade in utsikten.














Sen klättrade vi ner igen och ställde oss i kön som tog ca 30min, men det var det värt!














Sen åkte vi hem till Mats och Karin igen och åt grillat till middag. MUMS!

Igår var jag och Karin duktiga, vi gick ut och tog en powerwalk klockan 8 på morgonen medans resten av gänget sussade vidare. Det var riktigt skönt att komma ut tidigt på morgonen. Blev en tur på 1,5h, distansen vet jag inte då min runkeeper inte ville vara med, den tyckte vi hade gått 12km men jag tror nog snarare 8km. När vi kom tillbaka fick vi frukost och sen gick vill Himnabadet och badade och solade. Åkte med Mats och Karin hem sen och åt middag innan vi körde hem vid niotiden, så vi var hemma vid midnatt ungefär, då var man ju lagom pigg...!

Idag fick vi sova ända till 10 och vi hadr inte gjort nånting, det har bara regnat hela dagen så vi har bara vart inne. Har städat och plockat lite och tittat på Blixten och Sean the sheep med Oskar. Per har vart ute och cyklat i Södertälje och nu ligger han och sover på soffan.

Inga kommentarer: