onsdag 17 november 2010

Föreläsning på Huddinge sjukhus

Ja då var vi hemma igen efter två timmars föreläsning/informationsträff för blivande föräldrar på Huddinge sjukhus. De gick igenom lite hur en vanlig förlossning gick till och man fick se bilder på hur det såg ut inne på bb och förlossningsavdelningen. Hade ju vart kul att få gå dit och se "live" men vi var rätt många där så det kanske inte hade vart så lämpligt. Dom pratade om de olika faserna i värkarbetet och olika sorters smärtlindring.. Ja det där med sterila kvaddlar e nog inget för mig, men lustgas o tens kan jag nog tänka mig och ryggmärgsbedövning.. Riktigt intressant och man var rätt fullmatad med information när man gick därifrån.
Avslutade med att få se en film om amning. Per tyckte inte den var så spännande, och det var väl kanske inte så mycket "action" men att få se den där lilla entimmesbebisen instinktivt börja söka efter bröstet var rätt häftigt att se.

Jepp, två månader kvar då, enligt vad barnmorskan säger, får vi se om det stämmer, men enligt barnmorskorna kan den komma närsomhelst mellan v37 och v42.. ja, den behöver ju i vart fall inte komma för tidigt.. =)

Inga kommentarer: