måndag 27 juni 2011

Midsommar avklarat

Ja så var midsommar avklarat för i år. Det var en riktigt trevlig midsommarhelg som spenderades uppe i Dalarna. Vi åkte upp hela familjen tillsammans med CRT-bussen i torsdag eftermiddag. Knappt någon trafik alls ute då vilket var rätt skönt. Kom upp vid nietiden på kvällen och hade fått låna Pers klubbkompis Eriks föräldrars lägenhet inne i stan. Det var riktigt snällt av dem! Upp tidigt på fredag morgon för att bege sig ut till Sollerön för att heja fram CRT i det traditionsfyllda Solleröloppet. Banan var precis som förra året ett varvlopp på 6varv och langningen var någon kilometer bort från start, en lagom promenad. Som sällskap hade jag Jocke och Jessica som kom och tittade lite och sen kom även Eriks föräldrar och hans tjej Hanna och tittade på. Dock blev det ett kort lopp för samtliga CRT-deltagare då Per, Pontus och Erik bröt så det blev till att gå tillbaka till bussen där vi hade "picknick" med pastasallad som Eriks föräldrar hade med sig. Oskar charmade hela bussen genom att gapskratta när Hanna busade med honom. Riktigt skönt att vi hade bussen då det började spöregna under tiden.
Efter loppet blev det att fira midsommar med Erik och hans familj som har ett hus en bit utanför Rättvik. Vi bjöds på grillat med färskpotatis och jordgubbar med glass till efterätt. MUMS!
På lördagen fick vi sovmorgon, tom Oskar sov länge. Han vaknde vid nie och åt lite sen somnade han om till ca elva. Tog en tur förbi Pontus och hämtade lite stolar att ha i bussen och sen en snabbis på stan för att få lite mat i magen innan det var dags att åter igen bege sig ut till Sollerön då det var dags för Soldvarvi, ett gp-lopp som alltid går på midsommardagen. När det var avklarat blev vi inbjudna till Lars Bleckur och hans föräldrar att komma och äta middag med hans familj. Även det riktigt trevlig med god mat och massa prat hela kvällen. Sen var det tillbaka till lägenheten och städa då vi skulle åka hem på söndagen.
Men först skulle vi till Gesundaberget då Per skulle testa downhill med Lars och Fredrik. Alldeles i närheten ligger även Tomteland dit jag tog en tur med Oskar. Vet inte om han fattade vad som hände egentligen men vi har i vart fall vart där. Fick prata lite med tomten och vi har även skrivit i tomtens gästbok.
Sen ringde Per och det var dags för lunchpaus i åkandet så jag gick tillbaka till backen och vi åt en hamburgare. De skulle köra några vändor till och jag köpte ett liftkort för att åka upp till backen och spana in utsikten. Det var en helt fantastisk utsikt över Siljan och Orsasjön väl uppe på toppen! Liftresan kanske inte var det roligaste då jag börjar bli lite höjdrädd på äldre dar men det var det verkligen värt när man väl kom upp på toppen.
Sen var det hemresa och vi kom nog inte iväg förrän vid fyratiden och sen med lite stopp för mat och fika i Hedemora var vi inte hemma förrän vid tio på kvällen så idag har vi bara tagit det lugnt. Var ute och gick en långpromenad och fick ihop nästan en mil så jag har verkligen vart duktig! Nu ligger Oskar och sover sött i sin säng och det känns som att det är dags för oss att göra det samma!
Imorgon ska jag försöka lägga upp lite bilder från helgen.

Inga kommentarer: